Domácí vanilková zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 22 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 555.3 mg
 - Draslík 49.7 mg
 - Vláknina 94.5 mg
 - Vitamín A 94.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a moukou. Mícháme tak dlouho, až vznikne jemná kaše.
 - 
                                2
Kaši vlijeme do hrnce s ohřátým mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Po zhoustnutí do konzistence pudinku odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
 - 
                                3
Do vychladlé hmoty přilijeme olivový olej a dobře promícháme. Vložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin. Během mražení zmrzlinu občas promícháme dohladka, aby se netvořily ledové krystalky.