Jahodový parfait
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 206.3 mg
 - Draslík 186.8 mg
 - Vláknina 4900 mg
 - Vitamín A 4900 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté jahody nahrubo nakrájíme a povaříme je s pomerančovou šťávou, kůrou a 50g cukru asi 3 minuty. Rozmixujeme, protřeme sítem a necháme stranou.
 - 
                                2
Smetanu se ztužovačem a 75g cukru ušleháme dotuha. Vmícháme jahodové pyré, pomerančový likér a naplníme do obdélníkové formy vyložené fólií. Uložíme do chladničky na 8 hodin.
 - 
                                3
Potom formu krátce postavíme do horké vody, parfait vyklopíme na mísu a nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Dezert můžeme obložit půlkami jahod nebo plátky kiwi.