Polévka ze zeleného hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 558 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 19 mg
 - Draslík 182.3 mg
 - Vláknina 6567.3 mg
 - Vitamín A 6567.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme a obojí v hrnci osmahneme na másle. Zalijeme vývarem, přidáme hrášek a pepř. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a polévku pomalu vaříme asi 15 minut.
 - 
                                2
Poté z polévky sítem vyjmeme většinu hrášku, rozmícháme v mixéru na kaši a vrátíme do polévky. Opět uvedeme do varu a povaříme asi 2 minuty. Zmírníme oheň, vmícháme zakysanou smetanu a necháme prohřát. Už ale nevaříme! Ihned podáváme.