Šafránové kulfi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 61.6 mg
 - Vláknina 1236.4 mg
 - Vitamín A 1236.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šafrán namočíme do horké vody na 2 minuty.
 - 
                                2
V míse promícháme kondenzované mléko s nasekanými pistáciemi a šafránem.
 - 
                                3
Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do mléčné směsi. Hmotu rozdělíme do tvořítka na led a dáme zmrazit.
 - 
                                4
Mražené kulfi vyloupneme z formy a můžeme uchovat v mrazícím sáčku až 1 měsíc.
 - 
                                5
Kulfi podáváme posypané nasekanými pistáciemi.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                