Roláda s masem, játry a pistáciemi na pomerančích
Suroviny
- 100 g Játra kuřecí
 - 150 g Uzená vepřová krkovička
 - 40 g Pistácie
 - 1200 g Kuře
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Pomeranče
 - 1 ks Kuřecí stehna
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1137 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 382.1 mg
 - Draslík 1034.3 mg
 - Vláknina 7004.8 mg
 - Vitamín A 7004.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře vykostíme a plátky masa položíme do mísy, osolíme a okořeníme.
 - 
                                2
Játra očistíme a s krkovičkou je nakrájíme na kostičky. Stehna s kůží bez kosti nakrájíme na kousky a umixujeme s bílkem, smetanou, prolisovaným česnekem, solí a kořením podle chuti. Poté směs promícháme s krkovičkou, játry a pistáciemi.
 - 
                                3
Na papír na pečení s olejem položíme maso s náplní na sebe, svineme do rolády a potřeme olejem. Roládu položíme do pekáčku, podlijeme vodou do výše asi 1 cm, pečeme na 200°C asi 80 minut.
 - 
                                4
Upečenou roládu nakrájíme na kousky, podáváme s plátky pomeranče, bylinkami a bramborovou kaší.