Taštičky tortelliny plněné kuřecím masem
Suroviny
- 40 g Špenát listový čerstvý
 - 120 g Kuřecí prsa
 - 120 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Prosciutto sušené
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cibule
 - 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 681 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 482 mg
 - Draslík 429.4 mg
 - Vláknina 10859.9 mg
 - Vitamín A 10859.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme těsto z mouky, ze dvou špetek soli, čtyř rozšlehaných vajec a dvou lžic oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
 - 
                                2
Kuřecí prsa vaříme asi deset minut v osolené vodě a necháme je zchladnout. V jiném rendlíku uvaříme špenát.
 - 
                                3
Poté z masa pokrájeného na kostky spolu s jednou lžící nakrájené cibule, vařeným špenátem a prosciuttem umixujeme náplň, vmícháme do ní jedno rozšlehané vejce, mleté nové koření a nastrouhaný parmezán. Náplň pod fólií uložíme do chladničky.
 - 
                                4
V mezičase připravíme omáčku. Do hlubšího kastrolu vlijeme smetanu, přidáme drobně posekaný česnek a vaříme asi tři minuty. Poté přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a dvě lžíce strouhaného sýra. Směs za stálého míchání vaříme asi tři minuty.
 - 
                                5
Na vaření taštiček vaříme v širším hrnci osolenou vodu.
 - 
                                6
Těsto rozdělíme na díly a z každého vyválíme tenkou placku. Z ní vykrajujeme kolečka o průměru pět centimetrů. Do středu kolečka klademe náplň a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Kolečko přehneme a okraje k sobě pečlivě přitiskneme. Vzniklý "půlměsíc" si obtočíme kolem palce a konce buď provlékneme a přitiskneme, nebo jen přitiskneme. Snažíme se zužitkovat i všechny odkrojky. Hotové taštičky po částech vaříme asi pět minut ve vroucí vodě. Poté je necháme řádně okapat, vsypeme do vyhřáté mísy a přelijeme omáčkou, posypeme zbylým parmezánem a drobně posekanou petrželovou nať. Ihned podáváme.