Farfalle carbonara s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 774 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 158.5 mg
 - Draslík 295 mg
 - Vláknina 9115 mg
 - Vitamín A 9115 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 764.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fenykl nakrájíme na nudličky a uvaříme ho v páře, nebo v malém množství mírně osolené vody.
 - 
                                2
Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm na proužky nakrájené vepřové maso spolu se silnějšími plátky česneku.
 - 
                                3
V misce rozkvedláme vejce s nastrouhaným parmezánem a goudou, solí a černým pepřem. Přilijeme malé množství smetany a dáme stranou.
 - 
                                4
Z pánve s vepřovým masem vyjmeme česnek, přidáme najemno pokrájený fenykl a dobře osmahneme.
 - 
                                5
Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly „al dente". Pak je scedíme a krátce ohřejeme na pánvi s vepřovým masem. Mimo plamen poté nalijeme na těstoviny s masem sýrovo-vaječnou směs a rychle promícháme, aby se s nimi spojila a byla krémovitá. Dáváme přitom pozor, aby nevznikla míchaná vajíčka. Pokrm ihned podáváme.