Řeřichový dip
Suroviny
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 1 hrst Řeřicha
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kopr čerstvý
 - 2 špetka Pažitka
 - 2 špetka Bazalka
 - 1 špetka Meduňka
 - 2 špetka Estragon
 - 2 špetka Rozmarýn čerstvý
 - 2 špetka Petržel kudrnka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 93.6 mg
 - Draslík 202.1 mg
 - Vláknina 735.2 mg
 - Vitamín A 735.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme mix bylinek. 2 špetky nasekané pažitky, bazalky, petržele, estragonu, rozmarýnu a 1 špetku meduňky a kopru.
 - 
                                2
Bylinkový mix smícháme se zakysanou smetanou a šlehačkou. Přidáme citrónovou šťávu. Z řeřichy ostříháme lístky kuchyňskými nůžkami a vmícháme je do bylinkové směsi. Dip ochutíme solí a pepřem.