Košíčky se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 71.3 mg
 - Draslík 22.5 mg
 - Vláknina 3233.8 mg
 - Vitamín A 3233.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prosejeme mouku a cukr, vmícháme máslo a citrónovou šťávu a zlehka propracujeme, až vznikne hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme
 - 
                                2
15 minut vychladit v chladničce.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme je na mírně pomoučeném vále a vtlačíme do formiček.
 - 
                                4
Pečeme 15 minut zatížené fazolemi. Pak fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne. Necháme 15 minut chladnout a vyklopíme z formiček.
 - 
                                5
Ze smetany a citrónové kůry vyšleháme šlehačku, naplníme košíčky a ozdobíme jahodami.
 - 
                                6
Rozehřejeme džem s jednou lžící vody, propasírujeme přes síto a necháme trochu vychladnout.
 - 
                                7
Takto vzniklou polevou jahody přelijeme a na závěr je zlehka poprášíme cukrem.