Losos na smetaně s jabečným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 386 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 158 mg
 - Draslík 958.3 mg
 - Vláknina 430.3 mg
 - Vitamín A 430.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Oloupané šalotky najemno nasekáme. Estragon opláchneme, otrháme lístky a nadrobno nasekáme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vínem, kalvadosem a nezakryté povaříme cca 5min. Vmícháme smetanu, přivedeme k varu, přidáme estragon, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Mezitím zahřejeme v dalším hrnci vývar s octem a bobkovým listem. Vložíme rybu a na mírném ohni cca 6min povaříme. Poté maso vyjmeme, rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.