Bakoňské vepřové kotlety
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 125 g Zakysaná smetana
 - 600 g Vepřové kotlety
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Houby čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 418 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 142.6 mg
 - Draslík 692.9 mg
 - Vláknina 1902.5 mg
 - Vitamín A 1902.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kotlety bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme na nahřátou mísu.
 - 
                                2
Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájené houby. Zaprášíme mletou paprikou, vložíme opečené kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Měkké kotlety vyjmeme na nahřáté talíře. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Kotlety na talířích přeléváme omáčkou.
 - 
                                4
Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                