Pečené brambory plněné nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 270 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 28.1 mg
 - Draslík 382.5 mg
 - Vláknina 4042 mg
 - Vitamín A 4042 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nivu rozdrobíme, petrželovou nať jemně nasekáme.
 - 
                                2
Velké syrové brambory omyjeme kartáčkem, neloupeme. Každou bramboru zabalíme do alobalu a pečeme zhruba 60 minut na roštu v troubě.
 - 
                                3
Upečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme prochladnout, seřízneme oba vrcholy a brambory opatrně vydlabeme, abychom zachovali tvar brambory a aby měla vydlabaná brambora „dno“.
 - 
                                4
Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme s rozdrobenou nivou, přimícháme smetanu, změklé máslo a petrželovou nať. Umícháme hladkou hmotu, kterou plníme brambory, postavíme je na plech vyložený pečícím papírem a horké troubě zhruba 8 minut zapékáme.