Hlívová polévka se šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1270 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 497.7 mg
 - Vláknina 5099.8 mg
 - Vitamín A 5099.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlívy očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Máslo zpěníme na pánvi, přihodíme šalotku a necháme ji zesklovatět. Přihodíme houby a vzniklou směs smažíme zhruba 10 minut. Brambory oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou, nadrobno nastrouháme na slzičkovém struhadlu. Nastrouhané brambory společně s vývarem smícháme s houbami a povaříme přibližně 5 minut.
 - 
                                3
Bylinky opláchneme, osušíme, najemno nakrájíme. Podle chuti přidáme do polévky sůl a muškátový oříšek, nalijeme do talířů, ozdobíme nakrájenými bylinkami a podáváme.