Žloutkový krém s vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 393.2 mg
 - Draslík 62.9 mg
 - Vláknina 370 mg
 - Vitamín A 370 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem z něj vyškrábeme dužninu.
 - 
                                2
V hrnci smícháme mléko se smetanou a na mírném ohni v něm vanilkový lusk a dužninu ohříváme, než se tekutina téměř odpaří.
 - 
                                3
V misce utřeme do pěny žloutky a lžíci cukru a vmícháme lusk z mléka. Žloutkový krém nalijeme do žárovzdorných formiček, které dáme do zapékací formy, naplněné horkou vodou. Formu vložíme do trouby, předehřáté na 150 stupňů Celsia a krém vaříme 25 minut. Pak ho necháme zcela vychladnout.
 - 
                                4
V malé pánvi bez oleje osmažíme piniová semínka. Na krém nasypeme zbylý cukr, formičky v zapékací míse se studenou vodou dáme pod rozehřátý gril a cukr necháme zkaramelizovat.
 - 
                                5
Formičky s krémem vyjmeme z vody, krém s karamelem posypeme osmaženými semínky pinie a podáváme.