Domácí žloutkové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 160.3 mg
 - Draslík 13.7 mg
 - Vláknina 1448.9 mg
 - Vitamín A 1448.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 517.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pracovní desce rozválíme těsto na obdélník a nakrájíme na 3 stejné pruhy. Položíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 15 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Ve 250ml mléka rozmícháme žloutky a pudinkové prášky. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, přilijeme rozmíchané pudinky a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme z plotny, vmícháme 3 lžíce rumu a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Do vychladlého krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
 - 
                                4
Upečené pruhy těsta podélně rozkrojíme, polovinu vzniklých pruhů potřeme silnou vrstvou žloutkového krému a přiklopíme zbylými pruhy těsta, které předem nakrojíme na řezy.
 - 
                                5
V hrnku rozmícháme moučkový cukr s rumem a potom přilijeme vroucí vodu. Směs třeme tak dlouho, až zbělá a zhoustne. Pokud je poleva řídká, přidáme cukr, když je moc hustá, přilijeme trochu vody.
 - 
                                6
Povrch moučníku potřeme polevou a podle naznačených řezů nakrájíme porce. Polevu necháme ztuhnout.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                