Smetanový hovězí vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1.5 dl Smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 779 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 834.9 mg
  • Vláknina 434.2 mg
  • Vitamín A 434.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme silný hovězí vývar, ochutíme solí, pepřem, kari kořením, vegetou a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu, za stálého míchání opět polévku svaříme a stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Hotovou a ještě teplou polévku rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci bohatě posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu