Krůtí řízky s broskví se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 300 g Kompot broskvový
 - 120 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 250 g Šunka dušená
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 150 ml Šlehačka
 - 200 ml Víno bílé
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 241 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 185.8 mg
 - Draslík 526 mg
 - Vláknina 2067.1 mg
 - Vitamín A 2067.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozkrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Broskve vyjmeme z nálevu, necháme okapat, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
 - 
                                2
Maso z obou stran osmažíme na másle spolu s broskvemi. Poté je vyjmeme, výpek odložíme.
 - 
                                3
Na omáčku vaříme na mírném plameni do zhoustnutí víno se smetanou a solí.
 - 
                                4
V mezičase rozložíme řízky na pekáč, položíme na ně broskve, překryjeme plátky sýra a podlijeme výpekem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a maso zapékáme, až sýr zezlátne. V másle osmažíme šunku do zlatova a držíme v teple.
 - 
                                5
Řízky podáváme přelité vinnou omáčkou, posypané petrželovou natí.