Roláda s tmavou polevou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 45 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g marmeláda třešňová
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 65 ml Smetana
  • 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 208.8 mg
  • Draslík 158.3 mg
  • Vláknina 2333.3 mg
  • Vitamín A 2333.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme kakao.

  • 2

    Bílky vyšleháme ve sníh.

  • 3

    Mouku smícháme s kypřícím práškem a postupně vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme i bílky a celé do nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  • 4

    Pečeme 10 minut na 180 °C.

  • 5

    Utěrku posypeme cukrem a těsto na ni vyklopíme. Zarolujeme a necháme vychladnout.

  • 6

    Poté pomažeme marmeládou a necháme srolované 20 minut v lednici.

  • 7

    20 g čokolády nastrouháme na hoblinky, zbytek rozpustíme s máslem ve smetaně.

  • 8

    Roládu polijeme čokoládovou polevou a posypeme čokoládovými hoblinkami.

Komentáře k receptu