Segedínský krůtí guláš
Suroviny
- 170 g Krůtí maso
 - 250 g Zelí kysané
 - 100 ml Smetana 6% (do kávy)
 - 150 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 ks Cibule
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Kmín celý
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 44 mg
 - Draslík 397.2 mg
 - Vláknina 4750.3 mg
 - Vitamín A 4750.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí maso bez kůže (nejlépe ze stehen) omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Očistíme větší cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, ochutíme ho solí, kmínem, pepřem a restujeme i s cibulí asi 3-4 minuty. Stále směs promícháváme, jakmile se zredukuje z masa šťáva, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a krátce osmažíme. Dáváme pozor, aby se paprika nezačala připalovat. Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 20 minut doměkka. Poté přidáme kysané zelí (podle kyselosti ho můžeme promít v sítu pod tekoucí vodou). Maso se zelím dusíme dalších 5-8 minut.
 - 
                                2
Ve smetaně rozmícháme lžičku Maizeny a smetanu přimícháme do guláše. Povaříme 1-2 minuty a hrnec s gulášem odstavíme z plotny. Podle chuti ho můžeme dosolit nebo i dochutit cukrem.
 - 
                                3
Segedínský guláš podáváme teplý, je výborný druhý den.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            