Dvojbarevný koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 157.6 mg
 - Draslík 94 mg
 - Vláknina 2762.5 mg
 - Vitamín A 2762.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Obě mouky smícháme se strouhaným tvrdým máslem, jedním vejcem a vodou. Vypracujeme drobenku, ze které poté uděláme kuličku těsta. To zabalíme do fólie a necháme 30 minut v lednici.
 - 
                                2
Poté z těsta vyválíme asi 2 mm tlustý plát a přeneseme ho do koláčové formy. Propícháme vidličkou a pečeme 10 minut na 180°C.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme náplň:
 - 
                                4
Čokoládu necháme rozpustit (například na vodní lázni) a necháme ji trochu vychladnout, ale ne ztuhnout.
 - 
                                5
Tvaroh vyšleháme spolu se smetanou, vanilkovým cukrem a cukrem moučkovým. Jedno po druhém přidáme zbylá tři vejce. Směs rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmícháme čokoládu.
 - 
                                6
Troubu snížíme na 160 °C.
 - 
                                7
Na předpečený korpus rozdělíme náplň, a to tak, že doprostřed dáme 2 lžíce bílé náplně, a na ni pak dvě lžíce hnědé náplně. Poté na hnědou náplň dáme zase dvě lžíce bílé náplně a pokračujeme do spotřebování. Náplně se pěkně rozloží po celém korpusu a vytvoří nádhernou strukturu.
 - 
                                8
Pečeme 40 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
