Zapečená rebarbora s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 34 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 79.6 mg
 - Draslík 836.7 mg
 - Vláknina 11659 mg
 - Vitamín A 11659 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Svaříme 125ml vody s cukrem a rebarboru povaříme asi 2 minuty. Vyjmeme ji, necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.
 - 
                                2
Cukrovou vodu povaříme ještě 4 minuty, přidáme mléko, uvedeme do varu a vmícháme krupici. Po 2 minutách varu přidáme mascarpone.
 - 
                                3
Z bílku ušleháme pevný sníh, žloutek vmícháme do krupice. Přidáme sníh, citronovou kůru, nalijeme na rebarboru a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
 - 
                                4
Omyté jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a podáváme se zapečenou rebarborou. Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.