Kuřecí píšťaly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 201 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 110 g
 - Cholesterol 23.9 mg
 - Draslík 659 mg
 - Vláknina 31536.6 mg
 - Vitamín A 31536.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na salsu smícháme pokrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, limetkovou šťávu, svazek čerstvého, nasekaného koriandru, sůl, jemně nakrájenou cibuli a na jemno nasekanou čili papričku.
 - 
                                2
Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 15 - 20 minut na mírném plameni, až je maso měkké. Necháme trochu vychladnout, natrháme na kousky.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a utřený česnek, smažíme přibližně 5 minut, až cibule změkne, ale ještě nezhnědne. Přidáme maso, sůl, pepř, promícháme, sejmeme z ohně a přidáme rozdrobený sýr Feta.
 - 
                                4
Tortilly napaříme, aby byly ohebné. Na každou položíme lžíci náplně, svineme, aby se utvořil pevný váleček a zajistíme párátkem.
 - 
                                5
V pánvi rozpálíme olej, z tortill odstraníme párátka a smažíme je 2 - 3 minuty do zlatova, často obracíme. Vyndáme na papírový ubrousek, ihned podáváme se salsou.