Těstovinový salát s mozzarellou
Suroviny
- 80 g Sýr Parmezán
 - 25 g Bazalka
 - 200 g Mozzarella
 - 220 g Těstoviny Conchiglie
 - 50 g Oříšky piniové
 - 350 g Rajčata Cherry
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 12 ks Olivy černé
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 4493 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 53.1 mg
 - Draslík 478.9 mg
 - Vláknina 32819.8 mg
 - Vitamín A 32819.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci v osolené vodě vaříme těstoviny na zkus, poté scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
V mezičase na pánvi opražíme oříšky, asi minutu, často mícháme, aby se nám oříšky nepřipálily. Poté je necháme na talíři vychladnout.
 - 
                                3
Rajčata a vypeckované olivy rozpůlíme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky, mozzarellu na kousky.
 - 
                                4
Dále si připravíme zálivku smícháním oleje, octa, jedné lžíce nasekané bazalky, soli a pepře.
 - 
                                5
Vychladlé těstoviny rozdělíme do talířů, přidáme rovnoměrně oříšky, rajčata a všechny další ingredience. Porci posypeme bazalkou a pár hoblinami parmazánu.