Špagety s ricottou a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 100 g Olivy černé
  • 400 g Artyčoky sterilované
  • 500 g Špagety
  • 200 g Ricotta
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 333.7 mg
  • Vláknina 19770 mg
  • Vitamín A 19770 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Z artyčoků slijeme nálev, nakrájíme je na tenké plátky. Na velké pánvi olej rozpálíme, vložíme do něj drcený česnek a smažíme na malém ohni doměkka.

  • 3

    Přidáme plátky artyčoků a nakrájené olivy, průběžně promícháváme a směs prohřejeme. Posypeme ji pažitkou a rozdrobeným sýrem ricotta. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Osolíme, opepříme a zahříváme, až se sýr prohřeje.

  • 4

    Teplou směs promícháme s těstovinami. Pokrm upravíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu