Ravioli plněné dýní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 539 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 154.5 mg
 - Draslík 390.8 mg
 - Vláknina 5913 mg
 - Vitamín A 5913 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Upečeme dýni v troubě rozehřáté na 180 °C asi hodinu doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme.
 - 
                                2
Z mouky a vajec vypracujeme těsto v robotu. Přikryjeme utěrkou, necháme 30 minut odpočinout.
 - 
                                3
Dýni dáme do mísy, rozmačkáme vidličkou a smícháme s muškátovým oříškem. Polovinu těsta rozválíme na obdélníkovou placku tlustou asi 1 mm. Druhou polovinu rozválíme na placku o něco větší.
 - 
                                4
Na první obdélník těsta rozložíme hromádky náplně (po lžičce) ve vzdálenosti asi 5 cm od sebe. Hromádky trochu smáčkneme a na každou položíme lístek šalvěje a petrželky.
 - 
                                5
Těsto mezi hromádkami náplně mírně potřeme vodou. Druhou placku těsta položíme na první a mezi hromádkami náplně je přitiskneme k sobě. Potom placky nakrájíme na čtverce. Ravioli postupně vaříme ve velkém množství osolené vody al dente (každou várku asi 4 minuty). Necháme je okapat, dáme na talíře, osolíme a opepříme, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme parmezánem, případně ozdobíme několika lístky bylinek.