Bramborová kaše s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 42.5 mg
 - Draslík 1066.9 mg
 - Vláknina 13049.8 mg
 - Vitamín A 13049.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, pokrájíme na drobné kousky a dáme vařit do vroucí osolené vody do změknutí. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
 - 
                                2
Uvařené brambory rozšťoucháme. Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném másle, přisypeme hrášek, zalijeme smetanou a necháme 5 minut povařit, poté odstavíme a vmícháme sýr. Osolíme a opepříme. Směs nalijeme k bramborám, nahrubo rozšťoucháme a dosolíme dle potřeby.