Tortellini z oblasti Emilia-Romagna
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
 - 90 g Salám Mortadela
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 250 g Mleté kuřecí maso
 - 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Sýr Parmezán
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 l Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 2424 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 276.4 mg
 - Draslík 560.2 mg
 - Vláknina 1179.7 mg
 - Vitamín A 1179.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme nádivku. V pánvi necháme zpěnit máslo, vložíme kuřecí mleté maso, nakrájený rozmarýn a šalvěj. Dochutíme solí a pepřem a přimícháme nastrouhaný muškátový oříšek. Často mícháme a restujeme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky.
 - 
                                2
Do pánve přilijeme vývar, zamícháme a vaříme bez poklice 20 minut mírným varem, abychom měli maso poměrně suché. Poté necháme vychladnout. Přimícháme nastrouhaný parmezán, mortadelu a vejce a vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Dále vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta. Kráječem na ravioli se zvlněným okrajem vykrojíme z těsta 10 koleček. Do každého kolečka dáme trochu nádivky. Okraje těsta kolem nádivky potřeme vodou.
 - 
                                4
Naplněná kolečka přehneme tak, aby se kraje úplně přesně nepřekrývaly. Okraje k sobě přimáčkneme. Půlměsíčky obtočíme kolem ukazováčku jedné ruky a vzdálené konce těsta k sobě přimáčkneme.
 - 
                                5
Těstoviny rozložíme na pomoučněnou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbývajícím těstem.
 - 
                                6
V hrnci uvedeme do varu hovězí vývar. Vložíme tortellini a vaříme 5 minut. Vývar ochutnáme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem.
 - 
                                7
Hotové tortellini nalijeme spolu s vývarem do mísy, posypeme trochou nastrouhaného parmezánu a můžeme servírovat.