Rožnovské plněné kapsy s Nivou
Suroviny
- 250 g Ananas
 - 900 g Broskve
 - 700 g Kuřecí prsa
 - 250 g Pórek
 - 240 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 150 g Celer řapíkatý
 - 160 g Máslo bylinkové
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř citronový
 - 0.07 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1666 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 169 mg
 - Draslík 1523.2 mg
 - Vláknina 10270.4 mg
 - Vitamín A 10270.4 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.8 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Rozkrojíme je tak, že je hluboko v polovině rozřízneme - utvoříme kapsu. Ještě je mírně naklepeme, aby byly větší. Osolíme je, opepříme citronovým pepřem a potřeme ostrou sójovou omáčkou z každé strany.
 - 
                                2
V misce vyšleháme sýr Nivu s bylinkovým máslem. Kompotované broskve a kompotovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme, ovoce necháme odkapat. Odložíme 4 půlky broskví a 8 kostiček ananasu. Zbylé ovoce pokrájíme na drobné kostičky a smícháme s vyšlehanou Nivou. Směsí potom naplníme kuřecí kapsy, okraje připevníme párátkem. Kuřecí prsa obalíme zlehka v hladké mouce.
 - 
                                3
Omyjeme 4 snítky kopru (1/2 lžíce) a řapíkatý celer s pórkem. Kopr odložíme na ozdobu a celer s pórkem pokrájíme na tenké nudličky. V pánvi rozpálíme olej (0.5 dl) a maso osmažíme pod pokličkou z obou stran dozlatova.
 - 
                                4
V druhé pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme pórek s celerem a když se zelenina začne smažit, přimícháme k ní 2-3 lžíce z vyšlehané Nivy, pánev zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme asi 3-5 minut.
 - 
                                5
Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, na každou porci dáme půlku broskve a kostičky ananasu, ozdobíme snítkou kopru a podáváme.