Ricotta pečená s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 157 mg
 - Draslík 223.3 mg
 - Vláknina 2429.8 mg
 - Vitamín A 2429.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve zahřejeme troubu na 220°C, horkovzdušnou na 180°C. Připravíme si formu o rozměrech dna zhruba 5,5x16 cm a výšce 6,5 cm, kterou lehce vymažeme tukem a plech vyložený pečicím papírem.
 - 
                                2
Vykapanou ricottu smícháme s vejci, tymiánovými lístky, opepříme a vmícháme olivy. Dáme do formy a uhladíme povrch.
 - 
                                3
Pečením, 20-25 minut, ricotta lehce ztuhne. Poté ji vyklopíme na připravený plech, pokropíme olejem podle chuti a pečeme ještě 10-15 minut nebo dozlatova. Po 5 minutách posypeme tymiánem a podáváme s dalšími olivami, případně i s dalšími sýry.