Fettuccine se smetanovou omáčkou a parmazánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 661 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 76.2 mg
 - Vláknina 7459.8 mg
 - Vitamín A 7459.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 104.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitímm připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme strouhaný parmazán, smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplotu snížíme a vaříme do zhoustnutí. Ochutíme najemno nakrájenou petrželkou, solí a pepřem.
 - 
                                3
Omáčkou přelijeme těstoviny a ihned podáváme.