Rizoto s dýněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 877 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 20.1 mg
 - Draslík 155.3 mg
 - Vláknina 2353.7 mg
 - Vitamín A 2353.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýně omyjeme, osušíme a lehce potřeme olejem. Ve vyhřáté troubě na plechu pečeme 40-45 minut doměkka.
 - 
                                2
Zatím si uvaříme rizoto. Vývar přivedeme k varu, osolíme a opepříme. V jiném hrnci orestujeme na 50 g másla nakrájenou cibulku a nastrouhanou dýni. Přidáme rýži, 3 minuty restujeme, zalijeme 1/2 vývaru, vaříme a mícháme, dokud se vývar do rýže nevstřebá. Poté přilijeme zbytek vývaru a postup opakujeme asi 20 minut, dokud není rýže měkká. Odstavíme z ohně a přimícháme zbytek másla a nastrouhaný parmezán.
 - 
                                3
Z dýní seřízneme vršky a vydlabeme vnitřky, naplníme rizotem a ihned podáváme.