Těstoviny s rajčaty a sýrem
Suroviny
- 230 g Kukuřice cukrová
 - 800 g Rajčata
 - 80 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 230 g Nudle široké
 - 50 g Mozzarella
 - 2.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Česnek
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 l Voda pitná
 - 1.09 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 828 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 1087.9 mg
 - Vláknina 9356 mg
 - Vitamín A 9356 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody s 1.5 lžičky soli a 0.5 lžíce oleje. Když se začne vařit, nasypeme do vody široké vaječné nudle a vaříme je podle návodu 7-10 minut. Pak je scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Promícháme s 0.5 lžicí olivového oleje a zakryjeme poklicí.
 - 
                                2
Sýr mozzarellu nakrájíme na plátky. Sýr nivu nastrouháme. Očištěnou šalotku s česnekem očistíme, šalotku nakrájíme na kolečka, česnek drobně pokrájíme. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme z nálevu. Omyjeme a rozkrájíme červenou masitou papriku, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Nakládaná rajčata pokrájíme na kostky.
 - 
                                3
Ve velké hluboké teflonové pánvi rozpálíme olivový olej (1 lžíce), na něm zpěníme šalotku s česnekem, přidáme papriku a restujeme asi 1-2 minuty. Vmícháme nakládaná rajčata, promícháme s 1 lžičkou soli, 1 lžičkou pepře, 1 lžičkou kmínu a lžičkou cukru. Za stálého míchání přidáme těstoviny a vše dobře ohřejeme.
 - 
                                4
Směs posypeme sýrem a zakryjeme poklicí. Mezitím omyjeme petrželku kudrnku, vodu setřepeme a petrželku drobně pokrájíme.
 - 
                                5
Těstoviny s rajčaty a sýrem rozdělíme na porce, posypeme petrželkou a ihned podáváme.