Tlustý bramborák
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
 - 50 g Strouhanka
 - 200 g Zelí hlávkové bílé
 - 200 g Zelí hlávkové červené
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.11 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Brambory
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 603 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 85.9 mg
 - Draslík 730.2 mg
 - Vláknina 9446.3 mg
 - Vitamín A 9446.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do misky, osolíme je, přidáme nastrouhaný parmezán, vysypeme strouhanku, rozklepneme celé vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Všechny suroviny v misce dobře promícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti dosolíme a dopepříme.
 - 
                                2
Naběračkou nabereme bramborové těsto z misky, vylijeme ho do pánve s rozpálenými dvěma lžícemi oleje a rozetřeme po celé ploše pánve. Bramborák opečeme z obou stran. Z každé strany pečeme přibližně 2 minuty. V pečení bramboráku pokračujeme do ukončení směsi.
 - 
                                3
Upečený bramborák hned pokládáme na mělký talíř, kam přidáme jako přílohu salát ze zelí.
 - 
                                4
Salát: Červené a bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo ostrým nožem nakrájíme na tenké pásky, dáme ho do mísy, přidáme oloupanou a také na tenké pásky nakrájenou cibuli, pokapeme olejem, rukou promícháme a pomačkáme, vylijeme smetanu, podle chuti osolíme a promícháme.