Gratinované brambory s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 744 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 54.6 mg
 - Draslík 880 mg
 - Vláknina 10159.8 mg
 - Vitamín A 10159.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a oškrábeme, cibule oloupeme a oboje nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku jemně nasekáme, jogurt smícháme se smetanou. Sýr nastrouháme.
 - 
                                2
Jednu větší, nebo 6 menších zapékacích misek vytřeme olejem. Do nich potom naskládáme vrstvy koleček brambor, cibulí a pažitky. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Směs poté zalijeme smíchaným jogurtem se smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Předehřejeme troubu na cca 200°C a v ní pečeme asi 45 minut, než brambory změknou a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.