Dip s olivami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 23.8 mg
 - Draslík 57.4 mg
 - Vláknina 502.8 mg
 - Vitamín A 502.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve očistíme, oloupeme a prolisujeme česnek. Poté v menší misce smícháme zakysanou smetanu, mléko a kozí sýr a za stálého míchání přidáváme olej tak, aby dip dostal krémovou konzistenci.
 - 
                                2
Do vzniklé směsi přimícháme připravený česnek, med a nasekaný tymián, osolíme a opepříme. Na závěr do směsi jemně vmícháme nadrobno nakrájené olivy bez pecek. Dip servírujeme důkladně vychlazený.