Plněná krůtí prsa s pečenou dýní
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
 - 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 100 ml Víno růžové
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Česnek
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Dýně Hokkaidó
 - 1 hrst Brusinky sušené
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 hrnek Rukola
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.17 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 103.8 mg
 - Draslík 499.5 mg
 - Vláknina 5584.3 mg
 - Vitamín A 5584.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni oloupeme, vydlabeme vnitřek, nakrájíme na kousky a vložíme do zapékací mísy. Přidáme posekaný tymián, sůl a pepř. Palici česneku neloupeme, podélně rozřízneme, oddělíme stroužky a přidáme k dýni. Poté zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.
 - 
                                2
V mezičase opláchnutá a osušená krůtí prsa rozkrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Brusinky namočíme do růžového vína, Camambert rozdělíme na 4 díly, rukolu opláchneme a necháme okapat.
 - 
                                3
Maso osolíme, opepříme, naplníme sýrem, okapanými brusinkami a rukolou. Maso dobře zavineme, sepneme jehlami a na grilovací pánvi na rozpáleném oleji smažíme, z každé strany asi 4 minuty. Takto připravené závitky položíme do zapékací mísy na dýni a pečeme zhruba 10 minut.