Zapékanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1151 kcal
 - Sacharidy 165 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1754 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 157 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 595 mg
 - Vláknina 15150 mg
 - Vitamín A 15150 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme najemno, nakládanou kapii nakrájíme na nudličky. Malé bagety příčně a podélně rozpůlíme.
 - 
                                3
Na rozpáleném oleji restujeme za stálého míchání maso, až se začne oddělovat. K masu přimícháme boloňskou omáčku a lečo, které jsme scedili. Podusíme za častého míchání zhruba 15 minut. Poté odstavíme a rozmixujeme.
 - 
                                4
Bagety naskládáme na plech, navrstvíme na ně masovou směs a předehřáté troubě zapékáme asi 10 minut. Před podáváním posypeme sýrem smíchaným s pórkem a ozdobíme kapií. Vrátíme do trouby a pečeme dozlatova.