Těstovinový salát s cottage sýrem a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 170 mg
 - Vláknina 4180 mg
 - Vitamín A 4180 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny menších tvarů uvaříme ve větším množství mírně osolené vody. Do vody se vsypou až když voda vaří, promíchají se a na mírnějším příkonu tepla je uvaříme, ale nerozvaříme. Těstoviny pak rychle scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                2
Jablka očistíme, opláchneme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme. Vložíme do kastrůlku, přidáme cukr dle potřeby a nepatrně vody. Jablka podusíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Těstoviny smícháme s jablečnou směsí a sýrem Cottage. Pokud je třeba přisladíme, záleží na kyselosti nebo sladkosti jablek a taky vlastní chuti. Hotový salát necháme vychladit a podáváme.