Brynzová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 783 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 4.6 mg
 - Draslík 5.6 mg
 - Vláknina 56.3 mg
 - Vitamín A 56.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brynzu dobře rozmícháme nebo rozšleháme s mlékem.
 - 
                                2
Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě. Odvar z nudlí scedíme do připravené brynzy a za stálého prošlehávání metlou uvedeme do varu a krátce povaříme.
 - 
                                3
Do polévky přidáme uvařené nudle a máslo, dochutíme solí.
 - 
                                4
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.