Canneloni zapečené se zeleninou
Suroviny
- 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Cibule
 - 40 g Mrkev kořen
 - 10 g Tymián sušený
 - 8 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 2 g Pepř cayenský
 - 150 g Lilek
 - 200 g Cuketa
 - 7 g Oregano sušené
 - 300 g Sýr kozí
 - 300 g Canneloni
 - 40 ml Olej olivový
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1312 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 59.3 mg
 - Draslík 613.6 mg
 - Vláknina 10689 mg
 - Vitamín A 10689 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakládaná rajčata slijeme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na malé kostičky, cuketu a lilek na větší kostičky a česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme lilek a cuketu, orestujeme, přidáme česnek, ochutíme cayenským pepřem, oreganem, tymiánem, osolíme a opepříme. Promícháme a odstavíme z ohně. Nyní přimícháme rozdrobený kozí sýr. Touto směsí naplníme canneloni.
 - 
                                3
Do pánve vložíme scezená rajčata, cbuli a mrkev. Osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu a 10 minut podusíme pod pokličkou.
 - 
                                4
Do pekáčku vyskládáme canneloni, přelijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme strouhaným sýrem pecorino a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.