Hlávkový salát s kozím sýrem a hříbky
Suroviny
- 300 g Salát hlávkový
 - 240 g Sýr kozí
 - 300 g Hříbky čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 špetka Kmín římský
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 5 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 0.84 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 533 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 49.1 mg
 - Draslík 564.3 mg
 - Vláknina 6603 mg
 - Vitamín A 6603 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do misky. Kozí tvrdý sýr nakrájíme na kostičky (2 x 2 cm), které přidáme ke kopru. Česnek oloupeme, drobně nasekáme a přimícháme k sýru.
 - 
                                2
Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na silnější plátky (až 1 cm). V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem a hříbky z každé strany restujeme dozlatova(po 1 minutě). Pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na ten samý omastek dáme orestovat vlašské ořechy. Restujeme je krátce, jen 1 minutu. Pak je vyjmeme a odložíme do misky.
 - 
                                3
Připravíme dresink: do misky dáme Sherry ocet, bílý pepř, mletý římský kmín a mořskou sůl. Za stálého míchání přilijeme extra olivový olej a dobře promícháme.
 - 
                                4
V míse promícháme hlávkový salát s dresinkem a ozdobně listy poklademe na velkou mísu. Na ně položíme kozí sýr, hříbky, ozdobíme ořechy a podáváme.