Pizza s kozím sýrem a zeleninou
Suroviny
- 90 g Sýr kozí
 - 500 g Těsto na pizzu
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cuketa
 - 2 ks Lilek
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 0.5 ks Paprika žlutá
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 4 polévková lžíce Omáčka rajčatová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 17.8 mg
 - Draslík 585.9 mg
 - Vláknina 15212.5 mg
 - Vitamín A 15212.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přepůlené cukety, rozčtvrcené lilky, nakrájené papriky na proužky a stroužky česneku dáme na plech. Smícháme vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a tymián a přelijeme směsí zeleninu.
 - 
                                2
V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme zeleninu 20 minut s jedním otočením. Poté necháme 5 minut odpočinout.
 - 
                                3
Sloupneme slupky z paprik a stroužků česneku. Nakrájíme česnek na plátky.
 - 
                                4
Vyválíme těsto na pizzu do placky o průměru 25 cm. Placku dáme na vymazaný plech a okraj trochu ohneme. Necháme zakryté kynout v teple 10 minut, poté potřeme rajčatovou omáčkou až k okraji.
 - 
                                5
Pečenou zeleninu dáme na pizzu, posypeme sýrem a zakápneme olejem a šťávou z plechu.
 - 
                                6
Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 200 stupňů.
 - 
                                7
Podáváme horké.