Olivová pasta s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1862 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 76.1 mg
 - Draslík 317.4 mg
 - Vláknina 2523.3 mg
 - Vitamín A 2523.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hladkou pastu neboli tapenádu získáme rozmixováním černých řeckých oliv bez pecek i nálevu, kaparů naložených v soli, sardelových řezů, 1 stroužku česneku, drcené chilli papričky, čerstvé bazalky a petrželky se 2 lžícemi oleje. Kolečka kozího sýra s bílou plísní položíme řeznou stranou nahoru na plech s pečicím papírem, potřeme česnekovým olejem; ten získáme smícháním zbylého česneku a oleje. Opekáme do zlatova 2 - 3 minuty pod rozehřárým grilem. Jako přílohu podáváme tapenádu a opečený chleba.