Špenátová frittata se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 439 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 408.6 mg
 - Draslík 279.8 mg
 - Vláknina 2900.3 mg
 - Vitamín A 2900.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmražený listový špenát uvaříme v slané vodě, přelijeme přes síto, necháme zchladnout, vymačkáme z něj vodu a nakrájíme nahrubo.
 - 
                                2
V misce smícháme vejce a sýr, směs opepříme.
 - 
                                3
V suché rozehřáté pánvi opražíme piniová semínka dozlatova.
 - 
                                4
Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a necháme osmahnout v pánvi na rozehřátém másle. Pak vmícháme nakrájený špenát, opepříme a osolíme a rovnoměrně ho v pánvi rozprostřeme. Přilijeme rozmíchaná vejce se sýrem a na mírném ohni 10 minut prohříváme, až vejce ztuhnou. Zapečený špenát s vejci rozkrájíme na porce.
 - 
                                5
Na talíře rozdělíme omyté listy salátu, na ně klademe porce frillaty a posypeme je opraženými semínky pinie.