Hustá hovězí polévka
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 100 g Ředkvička
 - 150 g Sýr kozí
 - 200 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Konnyaku
 - 1 kávová lžička Ocet rýžový
 - 1 kávová lžička Šťáva zázvorová
 - 4 ks Hlíva ústřičná
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 l Granule dashi
 - 2 polévková lžíce Pasta shiro miso
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 89 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 58.6 mg
 - Draslík 209.9 mg
 - Vláknina 5191.5 mg
 - Vitamín A 5191.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do menšího hrnce dáme vařit vodu. Vložíme kostky konnyaku a povaříme asi 2 minuty, poté scedíme.
 - 
                                2
Celer oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Do mísy vlijeme vodu s octem a vhodíme proužky celeru, necháme odstát 20 minut.
 - 
                                3
Do většího hrnce nalijeme dashi a povaříme. Přidáme na malé kousky rozkrájené maso, houby, ředkvičky, mrkev a konnyaku, vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké.
 - 
                                4
Poté přidáme pastu shiro miso a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přihodíme kostky sýra a pokapeme šťávou ze zázvoru. Polévku podáváme v hlubokých miskách. Před servírováním posypeme nasekanou jarní cibulkou.