Pěna z kozího sýru s kousky čerstvé zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 44.7 mg
 - Draslík 183.5 mg
 - Vláknina 1472.8 mg
 - Vitamín A 1472.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku oloupeme, cca 5min ji povaříme ve víně, slijeme a nasekáme najemno.
 - 
                                2
Kozí sýr metličkou zpracujeme na krémovou konzistenci, přidáme šalotku a nasekaný kerblík, ochutíme solí a pepřem. Poté vmícháme částečně vyšlehanou smetanu.
 - 
                                3
Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, na pánvičce na mírném ohni rozpustíme a přidáme k sýrové směsi. Opatrně promícháme a pěnu dáme vychladit na 4h do lednice.
 - 
                                4
Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, rozdělíme do misek, do každé přidáme lžíci sýrové pěny, dozdobíme lístky kerblíku a podáváme.