Selské brambory se sýrem a žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 208 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 1184.5 mg
- Vláknina 19405.5 mg
- Vitamín A 19405.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory uvaříme ve slupce (asi 25 minut), slijeme, oloupeme a nakrájíme na dílky. 
- 
                                2Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky, omytý pórek na kolečka. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 3 minuty a potom propláchneme studenou vodou. 
- 
                                3Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. 
- 
                                4Na másle opečeme na nudličky nakrájenou slaninu, vyjmeme ji a na výpeku po částech opékáme brambory, žampiony a zeleninu. Slaninu vrátíme do pánve, vše osolíme a opepříme. 
- 
                                5Sýr nakrájíme na kostičky a posypeme jím brambory. Pod pokličkou necháme sýr roztavit. 
- 
                                6Nakonec pokrm posypeme nakrájenou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        