Pikantní sýrový nákyp
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 32 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 438.3 mg
- Draslík 147.7 mg
- Vláknina 106.6 mg
- Vitamín A 106.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1K žloutkům přidáme hořčici, sůl, pepř a vše utřeme do pěny. Přimícháme nastrouhaný sýr a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                2Směs nalijeme do 5 zapékacích misek vymazaných máslem, povrch posypeme nastrouhaným Eidamem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme 8 - 10 minut, až nákyp nabyde. 
- 
                                3Ihned podáváme v zapékacích miskách. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        