Domácí berek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 33 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 219.7 mg
- Vláknina 4066.5 mg
- Vitamín A 4066.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1500g mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášek do pečiva vypracujeme v hladké těsto. 
- 
                                2Sýr rozmícháme s nasekanou petrželkou a lžící mléka, osolíme. 
- 
                                3Mléko necháme ohřát, poté ho rozšleháme s vejcem a rozpuštěným tukem. 
- 
                                4Připravené těsto si rozdělíme na 5 dílů a každý rozválíme na tenký plát. 
- 
                                5Jeden z plátů dáme na vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme. 
- 
                                6Zbylé kusy rozčtvrtíme a namočíme v mléku s rozšlehaným vejcem. Osm kousků položíme na plát na plechu, potřeme sýrem a poklademe zbylými pláty těsta. 
- 
                                7Těsto na okrajích plechu spojíme, přelijeme zbylým mlékem a dáme péct na 175°C přibližně na 40 minut. 
- 
                                8Po upečení pokrájíme na větší kousky a podáváme ještě teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                