Omeleta Fournou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Párky Frankfurtské
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Dýně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 995 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 5546.9 mg
  • Vláknina 21415 mg
  • Vitamín A 21415 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 153.4 mg
  • Vitamín E 17.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, bramboru a dýni nakrájíme na tenké plátky a na oleji osmahneme dorůžova. Přidáme pokrájená rajčata a odstavíme.

  • 2

    V misce ušleháme vajíčka, přidáme na kousky nakrájený párek, strouhaný sýr, sůl, pepř a nakonec i vychladlou zeleninovou směs a pečlivě promícháme. Vezmeme přiměřeně velký pečící sáček, vymažeme uvnitř máslem, opatrně vlijeme směs z misky a zavážeme.

  • 3

    V předehřáté troubě pečeme na střední stupeň asi 10 minut.

  • 4

    Ihned podáváme, např. s okurkovým salátem.

Komentáře k receptu